Carpigiani Gelato univerzitet osnovan je 2003. godine s ciljem promovisanja italijanske  kulture proizvodnje i konzumacije gelata, a danas je prva škola gelata u Italiji i inostranstvu. Namjenjena kuvarima, preduzednicima i poslastičarima, škola pruža sigurnost i dostupna je onima koji žele učiti ili produbiti umetnost pripreme italijanskog gelata.

Zahvaljujući Carpigianijevom ogromnom iskustvu i tehnologiji u proizvodnji opreme za gelato, napravili smo najveću laboratoriju za poslastičarstvo u svetu, gde studenti mogu praktično uvežbavati recepte s najboljim i iskusnim instruktorima.

Tim gelato instruktora sastavljen je od najboljih stručnjaka kako iz ovog sektora  tako i iz drugih oblasti. Biografija svakog instruktora bogata je nacionalnim i međunarodnim iskustvima u pripremi raznih prehrambenih specijaliteta. Svake godine više od 2000 ljudi odluči se pohađati kurseve na Carpigiani Gelato Univerzitetu u Bolonji koji se izvode na nekoliko jezika (italijanski, engleski, francuski, španski, nemački, japanski, ruski i mnogi drugi). Zahvaljujući međunarodnom timu sertificiranih instruktora za gelato, imamo više od 4000 učenika u naših 11 međunarodnih podružnica.  


Tokom godina škola je stvorila i razvila važnu akademsku saradnju s najvažnijim školama, institutima i univerzitetima u gastronomskom sektoru.

Go to top